Mituri despre Germania – preambul

Nu are rost să mai menționez a nu știu câta oară că Germania este una din destinațiile preferate pentru românii în căutarea unei vieți mai bune (și cu toate astea, tocmai am făcut-o), iar motivele sunt lesne de înțeles – salarii mai mari, drumuri mai bune etc. Dar cu toate astea, există destule părți negative la viața în Germania sau cel puțin mie îmi sar și ălea în ochi, ba chiar unele mă enervează de-a dreptul și altele mă fac să vreau să mă întorc acasă.

Întrucât primesc foarte, foarte des întrebări legate despre cum le-am numit eu „mituri” despre Germania, m-am gândit să vorbesc în perioada următoare despre ele. O să răspund la întrebări de genul „e adevărat că…” legate de cultură, muncă, mâncare, administrație și așa mai departe, strict din perspectiva mea și bazat pe experiențele mele din ultimii 2 ani. Nu am pretenția că dețin adevărul absolut, sau că trebuie ca toți cei ce veți citi aceste postări să fiți de acord cu mine, dar poate unii din voi veți fi curioși să vedeți și aspectele mai puțin plăcute, sau poate chiar ați avut parte de experiențe care v-au făcut să vă îndoiți dacă chiar ați ajuns într-o țară mai civilizată sau nu.

Dacă există printre voi persoane care vor să afle mai mult despre un subiect sau altul, nu ezitați să dați un semn – romaniaexpat@gmail.com, instagram.com/diasporacast sau în secțiunea de comentarii de mai jos. Primul „episod” va fi la sfârșitul acestei săptămâni.

Pe curând!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *