LSRS Germania

De curand am aflat de existenta LSRS – Liga studentilor romani din strainatate – o organizatie ce are sedii in foarte multe tari unde studiaza tinerii romani. Locuind in Germania, am considerat de cuviinta sa ii contactez pe cei din Germania mai intai pentru un interviu. S-a oferit Andreea Mircia, o tanara ce se afla in Germania pentru studiile de Master si cu care am avut o discutie interesanta pe marginea activitatilor si proiectelor LSRS in Germania. Am aflat despre membri, despre activitati, despre proiecte si despre ce isi doreste LSRS pe viitor sa realizeze si mi s-a parut un demers onorabil care merita sustinut cu toata puterea. Este rar sa gasesti ajutor in strainatate gratuit, mai ales ca elev doritor sa studieze acolo sau ca tanar student, astfel incat actiunile intreprinse de LSRS sunt de foarte bun augur si au parte de sprijinul Diasporacast.

Oamenii astia au si un site unde va puteti documenta despre activitatile si proiectele pe care le desfasoara, si unde au pus la punct si un Ghid al studentului in Germania, un document foarte valoros pentru cine are de gand sa studieze aici, incat ofera multe sfaturi si indicii de ajutor in privinta a ceea ce inseamna sa fii student in Germania.

Va invit sa ascultati acest episod, si sa il impartasiti si cu alti oameni, care poate doresc sa afle mai mult despre acest subiect. Auditie placuta!