Cum te îndrăgostești de România de la distanță

Am avut de curand deosebita placere sa stau de vorba cu Cosmina si Medeea, si mi-a placut foarte mult ce am auzit. Fetele astea au copilarit in Canada, au crescut si invatat carte acolo, dupa ce parintii lor au luat aceasta decizie acum multi ani, in speranta ca le pot oferi o viata mai buna copiilor lor. Canada nu este ca Germania sau Italia, ci fiind mult mai departe, legaturile cu Romania cel mai adesea se pierd in primul rand din cauza distantei. Asta am aflat si am inteles si din discutia cu cele doua persoane din spatele profilului de instagram @_roamania_.

In ciuda faptului ca si-au petrecut cea mai mare parte a vietii in Canada, o tara extrem de moderna si civilizata, cu multe oportunitati si cu o calitate a vietii superioara, au crescut in spiritul romanesc si cu o constiinta nationala care a devenit mai puternica odata cu maturitatea. Cosmina si Medeea s-au cunoscut intamplator in facultate, si de atunci au ramas prietene foarte bune, unite de apartententa la acelasi popor, fata de care au dezvoltat intre timp si o pasiune atat de mare, incat in ciuda distantei au considerat ca Romania trebuie promovata, cu partile ei bune, atat de mult cat se poate. Asa a luat nastere Roamania – o idee interesanta, materializata printr-un profil de instagram si mai apoi de Facebook, unde posteaza atat poze frumoase si interesante cu diferite locuri sau cladiri romanesti, cat si (si partea mea preferata din acest proiect) vorbe de duh si proverbe romanesti traduse in limba engleza. O idee foarte interesanta si amuzanta, aducand astfel in sfera internationala o particica din spiritul traditional romanesc. Chestii greu de tradus in mod normal sau care nu fac absolut niciun sens poate pentru cititori de pe alte meleaguri, pot fi citite si interpretate intr-o maniera diferita.

https://www.instagram.com/p/CACn2rgpqv8/

Va invit sa ascultati acest episod, sa vizitati profilul de instagram si pagina de Facebook Roamania, si sa le ajutati sa creasca cu un like si neaparat un share! Eu zic ca merita si ca veti descoperi bucatele de Romania care va vor incanta sau va vor amuza.