Cum călătorești cel mai bine acasă?

O problemă pe care o are orice român din Europa cel pueste fix asta – cum ajung repede și ieftin în țară? Ei bine răspunsul nu este atât de simplu și depinde de mai mulți factori, cum ar fi unde anume este casa ta din România și evident unde anume stai în Germania. Cei care stau în sau în jurul marilor orașe au marele avantaj de a găsi zboruri ieftine și dese către destinațiile principale din țară: București, Sibiu, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara. Cu toate astea nu toată lumea se simte confortabil în avion. Este foarte important să ai în vedere ce este mai important pentru tine – confortul, banii cheltuiți, viteza. Pentru mine personal confortul și banii cheltuiți sunt mai importante, urmate de viteza cu care ajung, așa că de multe ori prefer să merg cu mașina. Asta și deoarece timpul pe care l-as face efectiv dacă ar fi să merg cu avionul este cu maxim 3 ore mai scurt decât fac cu mașina, având în vedere ca nu am aeroport în niciunul din orașele în care locuiesc (nici în DE nici în RO) și atunci situația se complică. Până ajung la aeroport, până mă îmbarc, dacă mai iau în considerare și întârzieri (cam de fiecare data) și drumul de la Aeroportul Internațional Otopeni până în fața ușii constat ca nu e asa mare șmecherie să zbor. În plus de asta, de obicei zburatul costă cam dublu, având în vedere că suntem două persoane care călătorim, față de cheltuielile suportate când merg cu mașina (inclusiv viniete). Mai mult decât atât, în mașină am mai mult loc să car tot felul de prostii și cadouri pentru rude și prieteni 🙂

Acestea fiind spuse, asta nu înseamna că asta e cea mai bună variantă și pentru tine. Poate nu ai mașină, poate preferi să zbori, poate ești mai aproape de un aeroport decât mine sau poate preferi autocarul. Important este să știi că există multe alternative și există foarte multe site-uri care te pot ajuta să găsești zboruri avantajoase pentru tine. În general trebuie să ai în vedere că în perioadele de maximă aglomerație (Crăciun, Paști, vacanțe de vară, primavară etc.) prețurile la companiile aeriene au prostul obicei să crească extrem de mult. Mai mult decât atât, drumurile vor fi pline așa că încearcă să îți plănuiești călătoria în așa fel încât să nu ajungi la ore sau în zile foarte aglomerate la vama RO-HU, pentru că poți pierde ușor câteva ore prețioase.

Pentru cei care merg cu mașina e bine de știut că există mai multe aplicații care te informează unde este cel mai ieftin combustibil în drumul tău (inclusiv Waze) dar ca regulă de bază, fă plinul înainte să intri în Austria indiferent din ce direcție, pentru că Austria are cele mai mari prețuri la combustibil de pe ruta clasică RO-HU-AT-DE sau retur (mai ales în apropierea Vienei sau a granițelor este aproape tâlhărie). Fii echipat cu apă, ceva de mâncare și FOARTE MULTĂ RĂBDARE! Gândește-te că scopul pentru care ai plecat la drum este să ajungi acasă la cei dragi și câteva minute în plus sau în minus nu fac diferența. Condu prudent!

Pentru cei care preferă transportul în comun, mai jos am creat o listă cu site-uri de unde vă puteți procura ieftin bilete de avion. Nu uita! Compară întotdeauna ofertele și căută pe mai multe pagini, s-ar putea să obții tarife mult mai bune.

Zboruri:

Momondo(disponibil și în română) Kayak Expedia Skyscanner (disponibil și în română) Jack’s Flight Club Vola

Transport rutier:

Atlassib

Flixbus

Pletl

Voi cum preferați să călătoriți? Aștept comentariile voastre în subsolul articolului. Până data viitoare, călătorie plăcută!